Splošni pogoje uporabe spletne trgovine Kelc d.o.o. na internetni strani www.kelc.si

Podjetje Kelc d.o.o. vam omogoča elektronski nakup osebne varovalne opreme preko spletne trgovine Kelc d.o.o..
Uporaba storitve spletne trgovine Kelc d.o.o. je brezplačna.

Podjetje Kelc d.o.o. upravlja spletno trgovino Kelc d.o.o.

Ob registraciji obiskovalec spletne trgovine Kelc d.o.o. vnese svoj e-naslov in izbere eno od ponujenih možnosti: tip uporabnika je lahko fizična oseba (potrošnik) ali pravna oseba (kakršna koli oblika organizacije z davčno številko).
Potrošnik lahko opravi nakup tudi brez registracije.


Cene na naslovni strani izdelka so prikazane brez davka.V nobeni od predstavljenih cen ni vključen davek na dodano vrednost (DDV).Davek se izračuna v spletni košarici, pri postopkih nakupa.Pri določenih izdelkih je tudi znesek z ddv nakazan v opisu.

V spletni košarici se tudi prikaže informativni izračun poštnine.Znesek poštnine je zgolj informativen in lahko pride glede na težo paketa do odstopanja v ceni.Ceno poštnine izračuna Pošta Slovenije po svojem veljavnem ceniku.Cene, prikazane na spletnem naslovu www.kelc.si, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.


Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene časovne veljavnosti.Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Pogoji nakupa na odloženo plačilo so predmet ločenega dogovora med kupcem in podjetjem Kelc d.o.o..

Predvideni rok dostave – je rok dostave izdelkov iz povprečnih rokov dobave s strani dobavitelja.Dostava naročenega blaga se izvaja preko Pošte Slovenije. Cena storitve paketnega pošiljanja je po ceniku Pošte Slovenije.V primeru, da je uporabnik naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo poslati v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.
Rok odpreme prične teči isti delovni dan, v primeru prejema nakazila/plačila do 12:00 ure delovnega dne, sicer pa prvi delovni dan po prejemu nakazila/plačila.
Dostava, za vsa naročila s skupno vrednostjo naročenega blaga nad 120,00 EUR z DDV, je brezplačna. V primeru, da je skupna vrednost naročila manjša od 120,00 EUR z DDV, Pošta Slovenije zaračuna storitev poslanega paketa.Naročeno blago bomo kupcu dostavili na izbrani naslov preko Pošte Slovenije.


Kupec lahko plača izdelek pri dostavi pošiljke. Znesek kupnine izdelka, bo enak kot v spletni košarici ob opravljenem nakupu. Poštnino do 120 € z ddv si obračuna Pošta Slovenije po svojem ceniku.


Plačilo po predračunu: Po oddaji predračuna bo kupec preko elektronske pošte prejel predračun z vsemi podatki za plačilo.Znesek predračuna lahko poravna s pomočjo nakazila na TRR račun podjetja Kelc d.o.o. Nakazilo lahko opravi preko posebne položnice ali z uporabo BN02 obrazca v spletni banki. Po prejeti transakciji nakazila na TRR podjetjakelc d.o.o., bo kupec o tem obveščen po elektronski pošti s priloženo potrditvijo naročila z odpremnimi roki za naročene izdelke.Predračun je za kupca do plačila zneska neobvezujoč. Kupec lahko od naročila odstopi na način, da predračuna ne plača. Predračun postane po poteku veljavnosti neveljaven in neobvezujoč za ponudnika, tudi v primeru, če kupec plača predračun po poteku veljavnosti.

Po oddaji naročila ni več možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen v posebnih primerih, ki jih določi ponudnik v posameznem primeru.
Od pogodbe lahko potrošnik odstopi v roku 14 dni po prejetju naročenega blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Vračilo in zamenjava

Zamenjava blaga za drugo blago je možna v dogovoru med stranko in podjetjem.

Pri zamenjavi velikostne številke stranka plača poštnino, zamenjan izdelek pa podjetje vrne brez poštnih stroškov. 

Kadar pri zamenjavi izdelka za drug izdelek, pride do dodatnih stroškov, jih mora kupec poravnati. V kolikor pri zamenjavi izdelka pride do manjših stroškov, podjetje povrne del preplačane vsote.

Vendar ne vrne poštnine. Poštnino pri zamenjavi poravna kupec.

Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu bo ponudnik vrnil vsa opravljena plačila in sicer takoj, ko bo mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje Kelc d.o.o. bo kupcu v primeru pravilno vrnjenega blaga, plačano kupnino vrnilo ali zamenjali izdelek, vendar ne bo vrnilo plačane poštnine.

Z izpolnitvijo obrazca kupec dovoljuje, da podjetje Kelc d.o.o. kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke in podatke o vsebini nakupov obdeluje, hrani in posreduje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1). Kelc d.o.o. zbira vaše podatke v primeru izvedbe spletnega nakupa, nakupa na podagi zahteve poslane na sedež podjetja, nakupa v trgovini Kelc d.o.o., naročila kuponov, e-kuponov ter naročilu na e-novice, ostale e-publikacije, v primeru ankentiranja, nagradnih iger in podobnih aktivnosti. Osebni podatki, ki so pridobljeni preko spletne strani www.kelc.si za namen izvedbe spletnega nakupa, se uporabljajo izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov (naročilo kuponov ali e-kuponov, naročila na e-novice), ki se lahko uporabljajo za drugačne namene.

Obvezujemo se, da bodo osebni podatki, pridobljeni preko spletnega mesta ali na drug, zgoraj opisan način, v celoti ostali hranjeni, varovani in obdelovani s strani podjetja Kelc d.o.o.

Podjetje Kelc d.o.o. lahko v vsakem trenutku spremeni splošne pogoje poslovanja, če to zahtevajo vzroki tehnične, komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Podjetje Kelc d.o.o. ni odgovorno za morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij prav tako pa tudi ne za primere, da dostop in uporaba informacij na teh spletnih straneh ni mogoča.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.
Za vse dodatne informacije, pritožbe in vprašanja smo vam na voljo na mailu: workwear@kelc.si ali na tel.:02/788-5171, Kelc d.o.o. Poljska cesta 17, 2250 Ptuj.